Tzatziki (Caciki) Salata


Doživite ukus Mediterana uz našu tzatziki salatu. Ova salata može biti savršena pratnja mesu sa roštilja ili može da se jede samostalno kao lagan i osvežavajući obrok. Bilo da ste posvećeni ljubitelj salata ili jednostavno tražite nešto novo, ova svestrana i ukusna salata će vas sigurno impresionirati.








Sastojci:
- 600g Svežih krastavaca
- 300g Kisele pavlake
- 4 čena Belog luka
- 2 kašike Limunovog soka
- Mirođija (po ukusu)
- So
Recept za 4 osobe
Prikaži recept za osobe
Kalorije:




Recept
Korak 1:
Priprema aparature:
– Nož
– Daska za sečenje
– Rende
– Viljuška
– 2 Činije
– Ubrus
Priprema Sastojaka:
Korak 2:
Krastavce dobro oprati u hladnoj vodi. Osušiti ih ubrusom ili salvetom.
Korak 3:
Izrendati ih na krupnije rende, posoliti i ostaviti da odstoje10-ak minuta (da krastavci puste vodu).
Korak 4:
Za to vreme izrendati beli luk na sitnije rende.
Korak 5:
Dobro ocediti krasatavce (između dlanova) i staviti u činiju.
Završnica Tzatziki Salate
Korak 6:
U činiju dodati i beli luk, koji je prethodno izrendan na sitnije rende.
Korak 7:
Dodati pavlaku, limunov sok i sitno seckanu mirođiju (ukoliko volite ukus mirođije), pa sve dobro izmešati viljuškom.
Korak 8:
Kada se dobro sjedini, tzatziki salata je gotova. Naš predlog je da ostavite salatu da odstoji u frižideru, pošto tzatziki ima najbolji ukus kada odstoji (ova salata se služi hladna).
Prijatno!!!
Video Recept
Više nego bilo koji drugi narod u Osmanskom carstvu, Grci su neizmerno uživali u tzatziki salati. Međutim, eksperimentisali su sa ovim klasičnim umakom od krastavca i jogurta sve dok njegovi indijski koreni nisu bili gotovo nevidljivi. Tzatziki je izvedena od turske reči "cacık", što zanči rođen.
Nema utisaka o ovom receptu. Budite prvi koji će napisati svoje misljenje.